Je bekijkt nu Waarom jij je niet meer compleet voelt zonder je dierbare
Rouwverwerking in slechts 3 sessies.

Waarom jij je niet meer compleet voelt zonder je dierbare

Ken je het gevoel dat je je niet meer compleet voelt zonder je dierbare? Alsof je niet meer jezelf bent; een deel van je geamputeerd is. Waardoor komt dat?

Dat komt omdat de ‘gaten in jou’ werden opgevuld door jouw dierbare, die door zijn/haar afwezigheid nu weer zichtbaar worden.

Wat is dat precies, een gat? Een gat is een deel in jou waar je geen contact meer mee hebt. Het is een deel waar je als kind van bent afgesplitst als gevolg van een traumatische ervaring. Een pijnlijk stuk waar je veelal niet meer van bewust bent maar wel onderdeel vormt van je essentie.

Het hebben van ‘gaten’ is niet uitzonderlijk. De meesten van ons hebben veel ‘gaten’.

Laten we als voorbeeld zelfrespect nemen. Als je daarvan afgesneden bent, dan voel je dat als een gat in jezelf. Je voelt een tekort en je voelt je minderwaardig. Je wilt het gat vullen met waarde die je van anderen krijgt: waardering, bevestiging etc. Je wilt dat gat dus vullen door een ander. Die afhankelijkheid is trouwens de basis van veel conflicten in een relatie maar dat even terzijde.

De aanwezigheid van verlangens of behoeftes duidt altijd op de aanwezigheid van gaten.

Ander voorbeeld; als je in een liefdesrelatie je heel fijn en veilig bij iemand voelt (vaak is dat dan ook andersom), dan vullen jullie over en weer veel gaten op bij elkaar.

Bij een langdurige relatie weet je blindelings wat een ander nodig heeft en andersom. Jullie zijn als het ware vergroeid met elkaar. Daarom zeggen mensen “we vullen elkaar zo goed aan”.

Zolang je bij elkaar bent voel je je vol en compleet.

Als door een relatiebreuk of een overlijden je dierbare wegvalt, dan worden direct de gaten in jezelf voelbaar. De gaten in jou die eerst waren toegedekt door je partner komen bloot te liggen. Het voelt als een pijnlijke wond. Alsof er iets uit je weggesneden is. 

Dát is de pijn van het verlies. 
Dát geeft een onbehaaglijk gevoel van niet meer compleet te zijn.
En dát maakt dat we de dierbare zo erg missen.

Het bovenstaande geldt dus ook voor andere relaties tussen mensen, mens en dier en op je werk.

We hebben moeilijk controle over de pijn, het verdriet en het gemis. Het zijn emoties en die spelen zich af in het onderbewustzijn. Dat is de reden waarom positieve beïnvloeding van het onderbewustzijn zo goed en direct (!) werkt. 

Gun jezelf dat je weer mag genieten van het leven. Maak nu een AFSPRAAK.

Bron: de theorie over ‘gaten’ door A.H. Almaas

Proclaimer & sitereglement

Stefan Colin is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, uitgezonderd eventuele reacties op mijn blogs die door derden zijn geplaatst. Ik streef ernaar uitsluitend actuele en correcte informatie aan te bieden op deze website. Toch kan het zijn dat informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer juist/volledig is. Kom je informatie tegen die onjuist, onvolledig of verouderd is, of werkt een link niet, stuur dan een e-mail naar info@stefancolin.nl.

Alle informatie die je me stuurt, behandel ik vertrouwelijk. Persoons- of adresgegevens gebruik ik alleen voor de doeleinden waarvoor je ze hebt verstrekt.

Op mijn website verwijs ik soms naar websites van andere professionals en organisaties. De verantwoordelijkheid voor de inhoud, de betrouwbaarheid van deze websites en de werking van hun links ligt bij de makers daarvan.

Op de foto’s en de teksten van mijn website rust auteursrecht behalve op de informatie uit mijn blogs. Die mag je gebruiken en vrij verspreiden, mits je de bron vermeldt. Je kunt de volgende bronvermelding gebruiken: Auteur: Stefan Colin, https://stefancolin.nl/.

Zoals je wellicht begrijpt is de informatie op deze website louter bedoeld om je te helpen. Het vervangt niet een medische behandeling en het stelt ook geen diagnose. Bij twijfel, raadpleeg altijd eerst je arts.