Stefan Colin

Over Stefan Colin

Herken je dit?

  • Geen zin om m’n bed uit te komen waardoor mijn normale werkpatroon en -kwaliteit in gevaar komen. Mijn collega’s merken dat ook al op.
  • Hoe moet ik nu verder zonder hem/haar?
  • Ik deed dit normaal altijd met diegene die er niet meer is en ik merk dat ik mijn vriend(inn)en teleurstel omdat ik niet kan genieten om het met hen te doen.
  • Laat me gewoon even met rust! En dat zeg ik kortaf waardoor vriend(inn)en van mij afzonderen en niet meer met mij een gesprek aangaan.
  • Nee, ik heb geen trek en zorg niet goed voor mezelf waardoor mijn gezondheid in gevaar komt.
  • Ik ben zó boos!
  • Intens verdriet wat maar niet minder lijkt te worden.
  • Ik heb de indruk dat m’n vriend(inn)en en familie het lastig vinden om telkens opnieuw het gesprek met mij aan te gaan hoewel ik daar wel veel behoefte aan heb.

Heb je (al dan niet in gedachten) ‘ja’ gezegd bij één of meerdere zinnen hierboven? Dan ben je in goed gezelschap. Ik weet hoe jij je voelt. Het verdriet, de onmacht en somberheid. Dat begon bij het overlijden van mijn beste maatje die ik vanaf de kleuterschool kende. Hij werd niet ouder dan 16 jaar. Hoewel ik wist dat hij een hartafwijking had, dacht ik hem nooit op zo’n jonge leeftijd te moeten missen. Op die leeftijd, ik was zelf 17, wist ik niet goed om te gaan met dat verlies. Het was turbulent, alsof ik in een achtbaan zat. Gelukkig heb ik dat uiteindelijk een plek kunnen geven al kan ik me de worsteling nog goed herinneren.

Tussen toen en nu hebben meerdere dierbaren het aardse leven gelaten. Dat hoort bij het leven, hoe pijnlijk ook. Geen leven zonder dood.

In 2004 ben ik gescheiden van de moeder van mijn kinderen. Rouw op dat gebied is mij ook niet vreemd.


Waarom ik doe wat ik doe?

Gedurende meer dan 27 jaar heb ik verschillende leidinggevende management- en adviesfuncties in het bedrijfsleven vervuld. Veel gewerkt vanuit mijn hoofd; minder vanuit mijn hart. Vanuit die onvoldoening heb ik besloten om te werken vanuit m’n hart door mijn roeping te volgen. Met compassie en volledige toewijding mijn cliënten begeleiden in het rouwproces. Dat is waar ik gelukkig van word.

Vanuit de fascinatie voor de essentie van het leven, dus ook de dood, en hoe de mens hierin beweegt heb ik een unieke methode voor rouwverwerking ontwikkeld. Een methode waardoor je na 3 sessies weer kunt gaan leven in plaats van overleven.

Meer over de inhoud van deze succesvolle methode vind je HIER. Nieuw is het ZELFHULPPROGRAMMA dat volledig gebaseerd is op deze methode.

 
Wat heb jij daaraan?

Je emoties die bij rouw horen spelen zich af in je onderbewustzijn. 95% van ons leven leef je vanuit je onderbewustzijn. Mijn methode werkt volledig op je onderbewustzijn en is daardoor het meest effectief.


Nog meer over mij

Voor het vinden van antwoorden op mijn levensvragen heb ik diverse studies gevolgd waaronder de opleiding ‘lichaamsgerichte psychotherapie’ en een opleiding tot ‘Academisch Coach’. En bovenal ook heel veel zelfstudie en de wijze lessen die het leven mij gegeven heeft. 

Mijn grootste inspiratiebronnen en dierbare spiegels voor het leven zijn Eckhart Tolle, Byron Katie, Esther (Abraham) Hicks, Tony Robbins, Pim van Lommel, Wayne Dyer, Jan Geurtz, Joe Dispenza, Osho en Mooji.

Mijn missie is om de meest effectieve rouwtherapeut voor volwassenen in Nederland te worden en zoveel mogelijk mensen hiermee te helpen. Rouw als gevolg van verlies van een dierbare (mens of dier), beëindiging van een relatie of baan.

Dat is voor mij werken met een authentieke drive vanuit het hart; liefde, compassie, oprechte belangstelling en impactvolle hulp bieden. Daar sta en ga ik voor.

Ps. Bedankt voor je bezoek aan mijn website. Dat waardeer ik enorm. Vanuit mijn gedachte ‘serve first, sell later’ bied ik jou daarom gratis, waardevolle content aan via mijn BLOG en geef ik 3 krachtige tips weg (zie onder).

Deze 3 krachtige tips hebben mijn rouwprocessen ontzettend verlicht

* indicates required