Stefan Colin |Specialist in effectieve rouwverwerking | Auteur | Spreker | Trainer | Therapeut

Samen rouwverwerken in een groepstraject (3-5 personen)

Weer kunnen genieten na verlies

Loop je vast in je rouwproces? Ontdek hier de krachtige oplossing.

Herken je dit?

Je rouwproces is ontzettend intens. Dag in dag uit voel je het pijnlijke gemis en verdriet wat maar niet minder lijkt te worden. Slecht slapen. Geen zin om je bed uit te komen. Je hoopt keer op keer dat het binnenkort beter met je gaat maar tevergeefs. De steun in je omgeving wordt minder omdat ze vinden dat je nu wel klaar moet zijn met rouwen. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat.

Zo herkenbaar!

Het was januari 1986. Mijn moeder stapte mijn slaapkamer binnen (ik was toen 17) met een blik die ik nog niet eerder van haar gezien had. Ik vond het angstig.

Ze ging naast me op bed zitten en zei “Ik moet je wat vertellen. Sidney is overleden.”. Mijn vriend (16) die ik van jongs af aan kende. Ik zat direct rechtop. Huh? Dit kan niet! Onmacht, pijn en intens verdriet volgde. Onwerkelijk, als in een nare droom, heb ik zijn afscheid bijgewoond.

Mijn ouders waren niet bij machte mij hierbij te helpen en rouwen leerde je niet op school. “Tijd heelt alle wonden” zei m’n moeder. Tja…hoe dan? Door dit proces keerde ik naar binnen en had ik geen idee wat ik met mijn gevoelens aan moest.

Stefan Colin | specialist in effectieve rouwverwerking.

In die tijd ontmoette ik een bijzondere vrouw. Zij was in staat om invloed uit te oefenen op mijn onderbewustzijn. Dat heeft mij direct ontzettend geholpen met mijn rouwverwerking waardoor ik het leven weer kon oppakken.

Ik raakte gefascineerd door wat de mens beweegt en beperkt, leven en dood, het lijden en het gevoel ‘niet meer compleet te zijn’ zonder de ander en de vitale rol van het onderbewustzijn die hierin speelt.

In 2004 ben ik gescheiden van de moeder van mijn kinderen. Rouw op dat gebied is mij ook niet vreemd.
Mijn reis in dit leven heeft me door de vele opleidingen, zelfstudies, rouwervaringen en inzichten bewust gemaakt van mezelf, mijn overlevingsmechanismen, m’n bewust- en onderbewustzijn als ook mijn heelheid (in essentie). Hierdoor heb ik waardevolle kennis en inzichten ontwikkeld op het gebied van rouwverwerking.

Zo ook het feit dat je voor 95% van je leven, leeft vanuit je onderbewustzijn. Je rouwproces, de oorzaak van alle emoties en gevoelens die je nu ervaart, speelt zich volledig hierin af. Dat maakt ook dat je daar zo moeilijk grip op krijgt.

Met dat inzicht was mijn missie geboren:
Jou helpen met je rouwverwerking in slechts 3 sessies (van overleven naar leven) door positief invloed uit te oefenen op je onderbewustzijn voor direct impactvol en blijvend resultaat.

5/5
Geen enkel moment spijt dat ik de stap heb gezet om Stefan's hulp in te roepen. Vanaf het eerste moment stelde hij me op mijn gemak en voelde ik me veilig. Dankzij zijn methodiek kreeg ik waarnaar ik verlangde: innerlijke rust en vrijheid. En daarmee ontspanning in het hoofd, hart als ook in het lijf. Weer durven loslaten, vertrouwen en omarmen van al dat zich aandient. Ik voel het niet alleen, mijn omgeving merkt het ook aan me. Ze zeggen dat ik straal en een kalmte over me heen heb. Kortom: ik geniet weer van het leven. Dankjewel Stefan, ik ben je onnoemelijk dankbaar voor je integere begeleiding op de weg terug naar mezelf!


recensent van Stefan Colin
Ilona Brook
Facebook review
5/5
Ik ben enorm dankbaar dat Stefan me geholpen heeft met het verwerken van de dood van mijn ouders. Na hun dood ben ik mezelf enorm kwijt geraakt in verdriet en boosheid. Ik herkende mezelf niet meer. De behandeling met combinatie van verschillende technieken hebben mij enorm geholpen om mijn verdriet los te laten en om van mijn boosheid en verdriet afscheid te nemen. De ontspanning die mij dit bracht was enorm en ook mijn omgeving merkte dit goed aan mij. Na elke sessie ging ik met enorm veel ontspanning naar huis, zo fijn. Ik kijk nu terug op een periode waar ik enorm veel geleerd heb. Ik kan weer genieten van mijn kinderen en alles wat er op mijn pad komt. Lieve Stefan ik kijk vol vertrouwen mijn toekomst in. Dank je wel!!!!
Mariëlle Schoenmaekers
Facebook review

Ontdek de meest effectieve methode voor rouwverwerking

Zoals eerder aangegeven speelt je rouwproces zich volledig in je onderbewustzijn af. 
Dé manier om je rouw te verlichten is dus positief invloed uit te oefenen op je onderbewustzijn. Hiervoor breng ik je in diepe staat van fysieke en mentale ontspanning. Vergelijk het met een droomstaat met een geconcentreerde focus op mijn stem. Je hoeft niets anders te doen dan mijn stem te volgen. Je hoeft ook niet de pijn en verdriet te doorvoelen. Dat maakt deze behandeling zo licht en prettig en tegelijkertijd zo krachtig en effectief. Je ervaart direct resultaat.

Werkwijze

Je start de sessie met een aandachtsoefening gevolgd door grondingsoefening. Dit zorgt ervoor dat je minder in je hoofd zit (je gedachten verminderen) waardoor je meer ontspant. Hoe meer je ontspant, des te impactvoller het resultaat.

In sessie 1 en 2 hoef je alleen mijn stem te volgen. Verder helemaal niets. Met mijn stem breng ik je in een hele diepe staat van ontspanning. Hierdoor krijg ik toegang tot je onderbewustzijn en kan de oorzaak van je rouw gerelateerde klachten verhelpen als ook je opgeslagen verdriet laten verdwijnen zonder het te hoeven te doorvoelen.

Vuur wordt al eeuwen gebruik in ceremonies. Dit omdat het energetisch zoveel doet. Daarom maak ik tijdens de laatste sessie gebruik van vuur. Geen zweverig gedoe maar een fijne en effectieve manier om alles wat er in de weg staat om te genieten van het leven los te laten zodat je weer kunt gaan leven in plaats van overleven. Met een liefdevol warm respect voor je overleden dierbare.

Rouwverwerking in slechts 3 sessies nader toegelicht

Groepssessie 1

Ontlading van het opgeslagen verdriet ZONDER het te hoeven doorvoelen.

Resultaat

✅ Je voelt je direct na de sessie lichter (alsof een zware last van je schouders valt). Je kunt je rouwproces weer goed overzien.

Rouwverwerking in slechts 3 sessies.
Rouwverwerking in slechts 3 sessies.

Groepssessie 2

De triggers die verdriet veroorzaken worden getransformeerd naar dankbaarheid. Eventueel aanwezige schuldgevoelens worden verwijderd en ik zorg dat je minder in strijd ben met de realiteit waardoor het lijden direct minder wordt of verdwijnt.

Resultaat

✅ Je voelt je na de sessie beduidend rustiger, krachtiger en lichter.

Groepssessie 3

Alles wat er in de weg staat om te genieten van het leven wordt in deze sessie losgelaten. Je krijgt vooraf een opdracht mee waarmee het loslaten tijdens de vuursessie wordt bekrachtigd.

Resultaat

✅ Je kunt weer verder met je leven. Met een liefdevol warm respect voor je overleden dierbare.

Rouwverwerking in slechts 3 sessies.
5/5
Ik ben ontzettend dankbaar dat Stefan op mijn pad is gekomen om mij verder te helpen na het verlies van mijn zoon. De behandeling heeft mij enorm geholpen om mezelf toe te laten weer te mogen en kunnen genieten van het leven. Het gemis en het verdriet gaat nooit weg, dat hoort nu bij mij en mag er ook zijn. Naast de liefde voor mijn zoon ben ik nu vooral ook heel dankbaar en trots zijn mama te mogen zijn. Ook slaap ik veel rustiger en ben ik meer ontspannen. Daarnaast had ik veel last van angsten die mijn regelmatig enorm beperkte in het dagelijkse leven . Die angsten zijn weg! Ongelofelijk en daar ben ik zo blij mee. Voordat ik naar Stefan ging was ik erg somber, in me zelf gekeerd en stil. Nu kan ik zeggen dat ik mij echt veel lichter voel, ik mag weer genieten en dat voel ik ook!
Review Stefan Colin
Linda van der Tol - Wiese
Facebook review

Gun jezelf om weer te genieten van het leven. Meld je nu aan.

Groepstraject rouwverwerking

€ 497

€ 397

Deelname groepstraject

Dan is dit de meest krachtige rouwverwerkingsmethode wat je tegen zult komen.

5/5

Meest gestelde vragen

Twijfel je of een rouwverwerking in een groep iets voor jou is? 

Neem dan contact met mij op. In het kosteloos gesprek kijk ik met een warm respect naar jouw hulpvraag en je persoonlijkheid en geef ik je advies. Vrijblijvend!

De kracht van het werken in groepen ervaar ik al jaren.  Al is de groepsbehandeling niet bedoelt als een praatgroep, zal er toch veel herkenning, begrip en steun zijn om maar enkele voordelen te geven. Je bent niet alleen in rouw

Daarnaast scheelt het je 70% aan investering t.o.v. een Premium (1 op 1) traject.

Om elkaar als groep te leren kennen is er enkele dagen voorafgaand aan de groepsbehandeling een ontspannen online samenkomen. 

Nee, je zult geen pijn voelen tijdens de sessies. Mijn behandeling is volledig gericht op je onderbewustzijn, daar waar de oorzaak zit van je emoties rondom rouw. In tegenstelling tot veel andere vormen van behandeling wordt mijn methode daarom als licht en en bijzonder effectief ervaren.

De groepssessies worden gehouden in het mooie historisch centrum van Hoorn in een prachtige ruimte van Yogastudio Sacha waarin we de RIVM richtlijnen kunnen handhaven.

De studio is met de auto en het openbaar vervoer goed bereikbaar.

Nee, dat is niet verplicht. Als je het fijn vindt om dat wel te doen, dan ben je daar uiteraard vrij in.

Voor volwassenen in rouw als gevolg van verlies van een dierbare.

Na het gratis intakegesprek weet ook jij of het groepstraject geschikt is voor jou.

De bijeenkomsten worden i.v.m. de coronamaatregelen tijdelijk opgeschort. Je kunt je wel aanmelden zodat je bericht krijgt als er een groep gestart wordt.

-2021 – online kennismaking met de groep.
-2021 – eerste groepsbijeenkomst.
-2021 – tweede groepsbijeenkomst.
-2021 – derde groepsbijeenkomst.

De groepsbijeenkomsten vinden plaats van 13.30-15.30 uur. Inloop vanaf 13.00 uur.

Locatie: Gravenstraat 30 in Hoorn (Yogastudio Sacha).

Genoemde data onder voorbehoud van de RIVM maatregelen.

Je meldt je aan door op de oranje button te klikken en je gegevens in te vullen.

Binnen 24 uur zal ik reageren met een voorstel waarop dit gesprek kan plaatsvinden. In dit (intake)gesprek beantwoord ik tevens al je vragen. Dit gesprek verplicht je tot niets. Dit gesprek wordt telefonisch of via beeldbellen gevoerd, daar waar je voorkeur naar uitgaat.

Als je besluit deel te nemen, dan mail ik je een factuur. Na betaling ben je ingeschreven.

Je ontvangt een link om deel te nemen aan de online kennismakingsbijeenkomst. Deze duurt ca. 1,5 uur.

Op genoemde data en tijden kun je deelnemen aan de groepssessies. 

Ja, dat kan in 2 termijnen zonder extra kosten.

50% bij inschrijving.
50% 1 maand na de eerste sessie.

Zit je vraag er niet tussen? Stuur me een mail en ik reageer vaak nog dezelfde dag.

Op een lichter en fijner leven 🙏.

Stefan

Contactgegevens