Je bekijkt nu Begin je dag met een kickstart

Begin je dag met een kickstart

Als je in rouw bent, dan kan het zijn dat je je lusteloos of neerslachtig voelt. Je hebt nergens zin in. Het hoeft even niet meer. Iedereen zal dat gevoel wel herkennen, ook als je niet in rouw bent.

Dan is een ochtendroutine juist belangrijk en zal je helpen om je dag met een goede energie te starten. Gronding is dé kickstart voor de dag. Het geeft een krachtige positieve impact.


Wat is gronding?

Gronding is een methode, ontwikkeld door Tony Robbins, om je gedachten en emoties zo aan te passen dat je in een top staat komt. Dat geeft je een geweldige basis voor de rest van de dag. Dat in slechts circa 10 minuten. De werking van gronding is door meerdere studies aangetoond.

Beoefen dit elke dag en ervaar de positieve impact in jouw leven.


De 8 stappen van gronding

1 Ga zitten
Ga zitten in een rustige omgeving en neem een actieve houding aan. Plaats beide voeten op de grond, trek je schouders iets naar achteren, borst naar voren en maak je nek lang. 

2 Ademen 
Door de manier van ademen te veranderen, verander je je staat van zijn.

Strek je handen boven je hoofd uit en adem in. Met een krachtige beweging breng je je ellebogen tegen je zij, houd je handen omhoog en adem door je neus krachtig uit. Herhaal dit 30 keer in een hoog tempo. Neem een korte pauze (15 seconden) en ervaar wat er in je lichaam gebeurd. Voel je een tinteling? Ervaar je een stilte? Wat je ook voelt, het is altijd oké. Het laat je bewust worden wat er in je gebeurt. Herhaal deze oefening nog twee keer (dus totaal 3 sets van 30 ademhalingen).

3 Adem naar je hart 
Leg voor 30 seconden je handen op je hart. Voel de kracht van je hart terwijl je inademt. Adem daar naar toe.

4 Dankbaarheid
Denk aan drie dingen/ervaringen waar je dankbaar voor bent. Neem voor ieder ding/ervaring één minuut de tijd. Voel en zie jezelf in die situatie. Maak hiervan een zo duidelijk mogelijk beeld. Voel de emotie van diepe dankbaarheid.

Tip: maak één van de drie dingen iets eenvoudigs zoals een glimlach van een kind of iemand die gemeend “dank je” tegen je zei. 

5 Visualiseer
Nu komt een deel dat lijkt op een gebed of zegen. Dat kan zo spiritueel zijn als je zelf wilt. 
Visualiseer 1,5 minuut dat een helende energie vanuit het universum, via je hoofd, je hele lichaam vult. Zie dat de helende energie je lichaam, gevoelens en gedachten genezen. Vraag de beste delen van jezelf te versterken en je problemen op te lossen. Zie het als een reiniging en versterking van je lichaam en geest.

6 Deel
Visualiseer 1,5 minuut dat je deze helende energie in je lichaam nu deelt met dierbaren waar je van houdt. Voel die helende energie uit je lichaam stromen en zie die energie naar je geliefden, vrienden, collega’s, klanten en zelfs vreemden die je een keer gezien hebt vloeien.

7 Focus en vier
Denk nu aan drie doelen die je het meest wilt bereiken. Waar je je blij en voldaan van voelt als dat gerealiseerd zou zijn. Per doel neem je 1 minuut de tijd. Visualiseer dat jouw doel is behaald. Voel hoe je je dan zou voelen. Zie wat het voor jou en je omgeving betekent als je dat doel bereikt hebt. Wees dankbaar voor het behalen van die doelen.

8 Start je dag
Open je ogen, ga rustig staan en stretch je lichaam. Voel de nieuwe energie door je lichaam stromen. Geniet daarvan!

Je bent nu klaar voor een geweldige dag.

Op deze reclamevrije video zie je Tony Robbins een gronding (priming) begeleiden. Ik vind het prettig om het met deze clip te doen. Het geeft mij een extra boost voor de dag. Deze clip duurt ongeveer 20 minuten.

Probeer het eens. Laat maar in een bericht weten wat het met jou doet.

Kun je wat extra ondersteuning gebruiken bij je rouwverwerking? 
Ga dan naar mijn
WINKEL.

 

Bron: Tony Robbins

Proclaimer & sitereglement

Stefan Colin is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, uitgezonderd eventuele reacties op mijn blogs die door derden zijn geplaatst. Ik streef ernaar uitsluitend actuele en correcte informatie aan te bieden op deze website. Toch kan het zijn dat informatie na verloop van tijd verouderd of niet meer juist/volledig is. Kom je informatie tegen die onjuist, onvolledig of verouderd is, of werkt een link niet, stuur dan een e-mail naar info@stefancolin.nl.

Alle informatie die je me stuurt, behandel ik vertrouwelijk. Persoons- of adresgegevens gebruik ik alleen voor de doeleinden waarvoor je ze hebt verstrekt.

Op mijn website verwijs ik soms naar websites van andere professionals en organisaties. De verantwoordelijkheid voor de inhoud, de betrouwbaarheid van deze websites en de werking van hun links ligt bij de makers daarvan.

Op de foto’s en de teksten van mijn website rust auteursrecht behalve op de informatie uit mijn blogs. Die mag je gebruiken en vrij verspreiden, mits je de bron vermeldt. Je kunt de volgende bronvermelding gebruiken: Auteur: Stefan Colin, https://stefancolin.nl/.

Zoals je wellicht begrijpt is de informatie op deze website louter bedoeld om je te helpen. Het vervangt niet een medische behandeling en het stelt ook geen diagnose. Bij twijfel, raadpleeg altijd eerst je arts.